Manueel

A- A A+

Hebt u last van nekpijn, rugpijn, hoofdpijn, pijn in uw ribben, kaakgewricht of andere perifere gewrichten? Dan biedt manuele therapie een oplossing. Manipulaties, waaronder het "kraken", zijn zeer effectieve en veilige technieken indien deze wordt uitgevoerd door een geschoolde en ervaren manueel therapeut. Om te begrijpen hoe manuele therapie werkt, moeten we kijken hoe deze pijn tot stand komt. Nek- en rugpijn kunnen op verschillende manieren tot stand komen, ondermeer door mechanische en/of neurogene klachten.

Mechanische klachten

Wanneer men chronisch in dezelfde, slechte houding staat of zit kunnen er blokkages ontstaan van de gewrichten tussen de wervels. Blokkages kunnen ook ontstaan door een bruuske beweging. In beide gevallen spreken we van mechanische klachten. Gerichte manipulaties zorgen ervoor dat de gewrichten terug vrijkomen en heffen de blokkering op. Indien de blokkage het gevolg is van een chronisch probleem is het zeer belangrijk om ook de spieren en andere uitlokkende factoren te behandelen om zo herval te vermijden.

Neurogene klachten

Neurogene klachten kunnen het gevolg zijn van geknelde zenuwen, zoals het geval is bij een hernia. Manuele therapie zal de geblokkeerde zenuw meer ruimte en bewegingsruimte geven zodat deze zijn functies weer correct kan uitvoeren.

Thijs Schepens is een geschoold en ervaren manueel therapeut. U kan bij hem terecht met al uw klachten en kan steeds rekenen op een persoonlijke behandeling en een lange termijn oplossing. Contacteer Thijs voor meer informatie of om een afspraak vast te leggen.

Contacteer ons

Kinesitherapie Thijs schepens Bvba
Kluisstraat 51
9940 Evergem - België

Gsm: 0496/18 90 62
info@thijsschepens.be
BTW BE0533 782 783

Kinesitherapie Thijs schepens Bvba, Kluisstraat 51, 9940 Evergem - België, Ligging, Gsm: 0496 18 90 62, info@thijsschepens.be, BTW BE0533 782 783,