Myofasciaal

A- A A+

 

Vanwaar komt de pijn?

Hebt u ergens spierpijn, maar helpen de klassieke behandelingen niet? Thijs helpt u om breder te kijken en andere oorzaken te zoeken. Het zou kunnen dat de oorzaak van de pijn bijvoorbeeld niet op de plaats van de pijn ligt. Dit komt frequent voor bij myofasciale pijn. Zo kan bijvoorbeeld de oorzaak van een tenniselleboog achteraan de schouder liggen, of kan tandpijn veroorzaakt worden door de aangezichtspieren.
Maar ook bij nek- en hoofdpijn of pijn ter hoogte van de bovenste of onderste ledematen kunnen we een myofasciale aanpak hanteren.

Hoe ontstaat myofasciale pijn?

Spieren bestaan uit schakels van actine en myosine die in en uit elkaar schuiven bij het opspannen en ontspannen van de spier. Wanneer een spier zich lange tijd in een verkorte of verlengde positie bevindt of een overbelasting ondervindt zal er een lek van ondermeer acetylcholine ontstaan. Acetylcholine zorgt ervoor dat de schakels van actine en myosine aan elkaar blijven kleven. Deze verklevingen noemen we triggerpunten en deze punten veroorzaken zowel lokale pijn als uitstralingspijn. 

Behandeling van Myofasciale pijn

Om deze verklevingen aan te pakken zullen we deze aanprikken met een zeer dunne naald. Als reactie hierop maakt het lichaam stoffen aan en laat het de concentratie van andere stoffen dalen. Op deze manier verdwijnen de triggerpunten en kan de spier terug haar normale lengte spanning aannemen. Deze techniek heet dry needling.
Pijn is echter slechts het symptoom van een onderliggend probleem. Om herval te voorkomen is het belangrijk om ook de oorzaak van de pijn aan te pakken. We gaan op zoek naar de uitlokkende factoren, triggerpunten op verder gelegen plaatsen en passen ook daar “dry needling” toe. Bovendien is het belangrijk om de spier na de behandeling warm te houden en te stretchen. Thijs leert u de juiste technieken aan. Als ervaren en geschoold myofasciaal therapeut bent u bij hem in veilige handen.

Contacteer ons

Kinesitherapie Thijs schepens Bvba
Kluisstraat 51
9940 Evergem - Belgiƫ

Gsm: 0496/18 90 62
info@thijsschepens.be
BTW BE0533 782 783

Kinesitherapie Thijs schepens Bvba, Kluisstraat 51, 9940 Evergem - Belgiƫ, Ligging, Gsm: 0496 18 90 62, info@thijsschepens.be, BTW BE0533 782 783,